Ekonomi

Şeker hastalarına uyarı “İftarı yavaş yavaş yapın”

Medipol Çamlıca Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Uzmanı Dr. Adnan Yay, birçok besini bir arada tüketmenin kan şekerini yükselttiğini belirterek, “İftarınızı kademeli yaparsanız şeker dalgalanmalarından sizi korur.” sözünü kullandı.

Medipol Çamlıca Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada Dr. Adnan Yay, şeker hastalarının iftarda yiyecekleri hızlı tüketmemeleri konusunda uyardı.

Yay, aynı anda çok fazla besin tüketmenin kan şekerini yükselttiğine işaret ederek, “İftarınızı kademeli yaparsanız şeker dalgalanmalarından sizi korur.” terimini kullandı.

Kronik hastalığı olanların doktor kontrolünde oruç tutması gerektiğini vurgulayan Yay, “Sahur ve iftar saatlerinde hangi ilacın hangi dozda kullanılacağına doktor karar vermeli” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Yay, kronik hastalığı olanların oruç tutarken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda şu bilgileri verdi:

“Kullanılacak ilaçların tokluk veya tokluk sırasında alınması ve etkileşime girmemesi için sahur yapmaya özen gösterin. Sahurda kahvaltıyı tercih edip protein kısıtlaması yoksa yumurta yiyebilirsiniz. Hipertansiyon krizi geçeceği için tuz tüketimine dikkat edin. Oruç tutmanın en önemli risklerinden biri kesinlikle büyük bir tabak salata, yeşillik, domates, “biber, turp vs yiyin. Vitamin ve mineralleri salatadaki meyvelerden alın. İftardan sonra ara öğün olarak meyveyi tercih ederseniz kan şekerinizi de dengelemiş olursunuz.”

“Ramazan pidesini sonuna kadar yiyin”

Şeker hastalarının iftarı kademeli olarak yapması gerektiğini belirten Dr. Adnan Yay, “Bir bardak su, yarım kase çorba ve bir dilim kepekli veya çavdar ekmeği ile başlayın. Çorbadan sonra bir kase salata yiyin ve verin.” Kısa bir orta.Ardından ana yemek yapılır.. Böylece uzun süreli açlıktan sonra hipoglisemik atağa bağlı çok yemek yemekten, kan şekerinizin fazla yükselmesinden, şeker dalgalanmasından sizi koruyacaktır.Akılda bulundurulmalıdır. Ramazan pidesinde beyaz unun kan şekerini hızla yükselteceğini ve ölçülü olarak tüketilmesi gerektiğini belirterek, “Bu ilaç türü, kalp sağlığı için başta hayvansal yağlar olmak üzere hızlı emilen karbonhidratlar, çok yağlı besinlerden oluşuyor. Unutulmamalıdır ki iftar ve sahurun ​​ortasında bol su içmek sıvı kaybını yerine koymada değerli bir rol oynar.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort