Haber

Sağlık sektöründe veri saklama yöntemleri hasta haklarının güvenliğini artırıyor

SAĞLIK HİZMETLERİNDE BİLGİ SAKLAMA YÖNTEMLERİ HASTALARIN GÜVENLİĞİNİ ARTIRIR

 

VERİ DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİ SAĞLIKTA BÜTÜNSEL BİR YAKLAŞIM

HEDİYELER

Hastalara ait hassas bilgilerin güvenliğinin sağlanması sağlık operasyonlarının kesintisiz yürütülmesi açısından önemlidir. Rutin sağlık hizmetleri kapsamında tüm hasta bilgilerinde yapılacak en ufak bir hata bile hasta güvenliğini tehlikeye atacağından sağlık verilerinin güvenli bir şekilde saklanarak hasta haklarına bütüncül bir şekilde yaklaşmak gerekmektedir. Siber güvenlik alanında dünya lideri olan Acronis, sağlık hizmetlerinde güvenli depolama çözümleri sunuyor.

Modern tıptaki sürekli gelişmeler, sağlık hizmetlerinde yeni güvenlik çözümlerine olan ihtiyacı ortaya çıkarmaktadır. Sağlık çalışmalarının sorunsuz devam edebilmesi için kritik bilgilerin güvenli bir şekilde saklanması ve bütünsel bir yaklaşımla başarılı bir hizmet verilmesi gerekmektedir. Demografik ve idari bilgiler, laboratuvar testleri ve hasta bilgileri gibi verilerde meydana gelen herhangi bir güvenlik ihlali, talihsiz olaylara yol açacağından sağlık kuruluşu tarafından işlenmelidir. Acil durumlarda sağlık bilgilerinin güvenliğinin ve erişilebilirliğinin sağlanması hayati bir rol oynadığından bilgilerin kurum içi veya bulut depolama gibi yöntemlerle korunması gerekir. Siber güvenlik alanında dünya lideri olan Acronis, sağlık verilerinin güvenli bir şekilde saklanmasına yönelik prosedürlerini paylaşıyor.

Veri Depolama Sağlık Hizmetlerinde Kaliteyi Artırıyor

Sağlık bilgilerini korumak için teknolojik bir çözüm kullanmak olası güvenlik ihlallerini en aza indirir. Hasta bakımından sorumlu sağlık görevlilerinin, teşhis ve tedavi planlarının yanı sıra ileri bilgi depolama yöntemlerinden de yararlanarak kaliteli hizmet kavramını çok yönlü ele almaları gerekmektedir.

1. Şirket içi bilgi depolama:Hastayla ilgili bilgiler söz konusu olduğunda, sağlık verilerinin yönetilmesinde yaygın bir yöntem olarak kurum içi veri depolama kullanılmaktadır.

Kurum içi veri depolamanın en değerli faydalarından biri, BT profesyonellerinin hastayla ilgili varlıklar üzerinde daha yüksek düzeyde kontrole sahip olmasıdır. Bu veri depolama sistemi, hasta verileri üzerinde BT güvenliğinin doğrudan kontrolünü sağlar ve sağlık kuruluşunun taleplerine uygun performans sunar.

Kurum içi ortamlardaki veriler, kuruluşların kendi güvenlik önlemlerini almaları için daha iyi kontrol sağlarken, sağlık kurumları da bu bilgilerin güvenliğinden tamamen sorumlu hale geliyor. Ayrıca, şirket içi veri depolama ölçeklenemediği için daha karmaşık hale gelir ve maksimum veri depolama kapasitesine ulaştığınızda daha yüksek ön maliyetlere neden olur.

2. Bulut tabanlı veri depolama:  Veri depolamanın buluta taşınması birçok avantaj sağlar. Şirket içi depolamanın aksine bulut, sağlık kuruluşlarının depolama kapasitelerini artan gereksinimlere göre ayarlaması nedeniyle ölçeklenebilirlik fırsatı sunuyor. Ayrıca kaynakların, ek fiziksel donanım veya yazılım gerektirmeden ihtiyaç duyulan depolama için ödeme yapmasına da olanak tanır. Bulut tabanlı depolama ortamları, güvenlik duvarları, şifreleme ve yedekleme seçenekleri gibi temel güvenlik önlemlerini içerdiğinden daha kolay kabul görmektedir.

Sağlık bilgilerinin bulutta saklanması, kontrol eksikliği ve gizlilik riski de dahil olmak üzere birçok uyarıyı beraberinde getirir. Bulut depolama sağlayıcısına, ülkeye ve yasalara bağlı olarak veri gizliliği, hastaların hassas bilgilerinin ve bireysel olarak tanımlanabilir bilgilerin korunması açısından son derece önemlidir.

3. Hibrit bilgi depolama:  Şirket içi ve bulut depolamanın avantajlarını birleştiren bir yaklaşım olan hibrit depolama, sağlık hizmetleri bilgilerinin esnekliğini, ölçeklenebilirliğini, performansını ve kontrolünü düşük maliyetle korur. Hibrit bir modelde sağlık kuruluşu, her birinin avantajlarından yararlanmak için şirket içi ve bulut depolama ortamlarını kullanır. Maksimum kontrolü sağlamak için hassas veriler şirket içinde saklanabilirken, orta derecede hassas bilgiler bulutta barındırılır. Hibrit bir yaklaşım, sağlık hizmetleri BT liderlerinin hassas varlıkları daha verimli bir şekilde daha yakından önceliklendirmesine, izlemesine ve korumasına olanak tanır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

koprubasi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu